• Посилання скопійовано

Пиво підлягає обов'язковій сертифікації, але провести її неможливо

Оскільки на сьогодні технічних регламентів на алкогольні напої, в тому числі пиво, не затверджено, а відповідний Перелік не містить такого виду продукції, як пиво, обов'язкова сертифікація такої продукції в Україні не здійснюється

Пиво підлягає обов'язковій сертифікації, але провести її неможливо

Статтею 10 Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" передбачалося, що алкогольні напої, в тому числі пиво, підлягають підтвердженню відповідності шляхом сертифікації.

Проте, як зауважує Мінекономрозвитку у листі від 17.02.2016 р. №3431-07/4311-07, 10 лютого 2016 року набрав чинності Закон "Про технічні регламенти та оцінку відповідності", яким визнано таким, що втратив чинність, Закон України "Про підтвердження відповідності" - єдиний законодавчий акт, в якому було визначено термін "законодавчо регульована сфера" та було зазначено, що сертифікація в законодавчо регульованій сфері провадиться згідно з вимогами технічних регламентів.

Оскільки на сьогодні технічних регламентів на алкогольні напої, в тому числі пиво, не затверджено, а відповідний Перелік не містить такого виду продукції, як пиво, обов'язкова сертифікація такої продукції в Україні не здійснюється.

Проте Законом № 868-VIII з 1 січня 2016 року передбачено можливість здійснення добровільної сертифікації харчової продукції в державній системі сертифікації.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»