• Посилання скопійовано

Роздрібна торгівля алкоголем в обов‘язковому порядку передбачає отримання ліцензії

Головне управління ДФС у Хмельницькій області повідомляє, що роздрібна торгівля алкоголем (крім столових вин) може здійснюватися госпсуб'єктами всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій

Роздрібна торгівля алкоголем в обов‘язковому порядку передбачає отримання ліцензії

Головне управління ДФС в Хмельницькій області нагадує, що у заяві для отримання ліцензії має бути зазначено вид госпдіяльності, на провадження якого госпсуб'єкт має намір одержати ліцензію (роздрібна торгівля алкогольними напоями).

Додатково у заяві зазначаються адреса місця торгівлі, перелік РРО (КОРО), які знаходяться у місці торгівлі, а також інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення; реєстраційні номери посвідчень реєстраторів розрахункових операцій (книг обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі, та дата початку їх обліку в органах ДФС.

Крім того, разом із заявою необхідно подати копію платіжного доручення про сплату за ліцензію з відміткою банку.

Вартість ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, крім сидру та перрі (без додання спирту), на рік становить 8 тис. грн на кожний окремий, зазначений в ліцензії електронний контрольно-касовий апарат (КОРО), що знаходяться у місці торгівлі, та 500 грн - на території сіл і селищ, за винятком тих, що знаходяться у межах території міст.

Плата за ліцензію на роздрібну торгівлю сидром та пері (без додання спирту) на рік становить 780 грн на кожне місце торгівлі незалежно від його територіального розташування.

Ліцензія або рішення про відмову в її видачі видається заявнику не пізніше 10 к.д.  з дня одержання документів. У рішенні про відмову у видачі ліцензії обов’язково має бути вказана підстава для відмови.

Правила складання звіту № 1-РА можна подивитися у матеріалах:

Заповнюємо алкогольно-тютюнову звітність: запитання та відповіді від ДФСУ

Аналітика від Дт-Кт: алкогольно-тютюнова звітність

Подання алкогольно-тютюнової звітності у разі відсутності/наявності кількох ліцензій

Джерело: ДФС в Хмельницькій обл.

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»