• Посилання скопійовано

Рада підтримала спрощення дозвільної системи для сфери будівництва

12 липня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення містобудівної діяльності"

Рада підтримала спрощення дозвільної системи для сфери будівництва

За законопроект №4733-1 проголосували 237 нардепів.

Як зазначено у пояснювальній записці, проект акта розроблено з метою приведення у відповідність дозвільно-погоджувальних процедур у будівництві до кращих європейських практик, покращення рейтингу Doing Business щодо якості контролю в будівництві, а також забезпечення ефективності та впорядкування відносин у будівництві, запобіганню самочинного будівництва та створення афер, подібних «Еліта-центр». 

Зокрема, передбачається скасування визначення категорії складності об’єктів будівництва та внесення змін до деяких законодавчих актів у сфері містобудівної діяльності, які передбачають заміну процедури реєстрації декларації на здійснення будівництва та прийняття в експлуатацію об’єктів із середнім та значним класом наслідків (відповідальності) на підставі дозволу на виконання будівельних робіт та сертифікату відповідно, а об’єктів із незначними класами наслідків (відповідальності) – на підставі повідомлення.

Читайте також: В Україні впроваджена перша електронна ліцензія - на госпдіяльність з будівництва

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»