• Посилання скопійовано

Уряд спростив процедуру подання документів для одержання ліцензії

Затверджено порядок подання документів в електронному вигляді до органу ліцензування та видачі ним документів в електронному вигляді

Уряд спростив процедуру подання документів для одержання ліцензії

Кабмін постановою від 23.08.2016 р. №561 затвердив Порядок подання документів в електронному вигляді до органу ліцензування та видачі ним документів в електронному вигляді за допомогою телекомунікаційних засобів зв’язку.

Зокрема, передбачено, що органи ліцензування протягом двох місяців затверджують за погодженням з Мінекономрозвитку шаблони електронних документів та забезпечують оприлюднення та подальше оновлення на своїх офіційних веб-сайтах та на єдиному державному порталі адміністративних послуг.  

Подання електронних документів здійснюватиметься через портал за допомогою інструменту сервісу “Замовити послугу” у п’ять етапів:

  • вибір центру надання послуги,
  • вибір послуги,
  • заповнення шаблонів,
  • завантаження електронних документів;
  • замовлення послуги.

Електронний документ вважатиметься отриманим органом ліцензування, з часу надходження до заявника електронного підтвердження.

У разі подання електронних документів заявник не подає їх на паперових носіях.

Ці заходи, на думку Уряду, дозволять значно спростити процедури подання документів, необхідних для одержання ліцензії та її отримання за допомогою телекомунікаційних засобів зв'язку.

Постанова набере чинності з дня її опублікування (крім пункту 1, який набирає чинності через два місяці з дня її опублікування).

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»