• Посилання скопійовано

Підкоригована процедура приймання документів і видачі ліцензій на роздрібну торгівлю алкоголем та тютюном

Кияни зможуть отримувати адміністративні послуги у сфері ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами виключно у Головному управлінні ДФС у м. Києві

Підкоригована процедура приймання документів і видачі ліцензій на роздрібну торгівлю алкоголем та тютюном

ДФСУ наказом від 14.04.2017 р. №266 внесла зміни до Рекомендацій щодо організації роботи головних управлінь ДФС України із приймання документів та видачі ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Начальникам головних управлінь ДФС в областях доручено організувати роботу з приймання документів та видачі ліцензій, довідок про внесення місця зберігання роздрібних партій алкогольних напоїв та тютюнових виробів до Єдиного державного реєстру місць зберігання, у ЦОП, що діють на районному рівні, у межах надання адмпослуг у сфері ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Зобов'язано також довести до відома платників податків, місцем провадження торгівельної діяльності яких є м. Київ, інформацію про можливість отримання адмінпослуг у сфері ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами виключно у ГУ ДФС у м. Києві.

У самих Рекомендаціях виключено положення, згідно з яким ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами мали видаватися уповноваженим КМУ органом виконавчої влади за місцем торгівлі суб'єкта господарювання, в поїздах, на морських або річкових суднах - за місцем формування поїзда (приписки судна).

Тепер ліцензія видаватиметься на підставі заяви, поданої суб'єктом господарювання до головного управління за місцем провадження торгівельної діяльності безпосередньо уповноваженою особою заявника, надісланої рекомендованим листом або переданої через ЦОП, створені у ДПІ (крім створених у ДПІ в м. Києві).

У разі подання заяви через ЦОП уповноважена особа здійснює прийом документів та забезпечує їх передачу за реєстром до структурного підрозділу головного управління, до функцій якого належить здійснення загального діловодства, протягом одного робочого дня з моменту їх отримання.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»