• Посилання скопійовано

Нацбанк про прийняття бюджету на 2016 рік

Національний банк України занепокоєний ситуацією, яка склалася навколо прийняття Верховною Радою бюджету на 2016 рік

Нацбанк про прийняття бюджету на 2016 рік

"Подальше зволікання або прийняття бюджету, не узгодженого із програмними цілями Меморандуму з Міжнародним валютним фондом, може поставити під загрозу економічну та фінансову стабільність в нашій державі, що є необхідною передумовою для досягнення Національним банком своєї мети - цінової стабільності", - підкреслила Голова Національного банку України Валерія Гонтарева. 

В першу чергу, така ситуація може частково нівелювати позитивні зрушення, які спостерігаються в українській економіці останнім часом. Зокрема, поступове відновлення обсягів виробництва, уповільнення інфляції, покращення показників платіжного балансу та стабілізацію у банківському секторі. 

Відсутність збалансованого бюджету на наступний рік заважатиме проводити стриману фіскальну політику і прискорити реалізацію масштабних структурних реформ, які є необхідними з огляду на крихкість наявних позитивних економічних тенденцій. В цьому контексті також є важливим прийняття змін до Податкового кодексу, які передбачають покращення податкового адміністрування та зниження фіскального навантаження на економіку.

Водночас схвалення Верховною Радою України бюджету, запропонованого Міністерством фінансів та узгодженого із програмою розширеного фінансування МВФ, дозволить не лише уникнути окреслених ризиків, а й завершити другий перегляд програми МВФ. Як наслідок, відновиться надходження як коштів від Фонду, так і пов'язаного міжнародного фінансування на загальну суму близько 5 млрд дол. Також продовження співробітництва з МВФ буде слугувати позитивним сигналом для інших міжнародніх донорів та для приватних - іноземних і вітчизняних - інвесторів.

===========

Про основні новації компромісного проекту податкової реформи можна дізнатись тут >>>

Докладніше про зміни по основних податках тут: податок на прибутокПДВ, спрощена система оподаткування.

Докладніше про зміни, запропоновані в законопроекті №3357 (ліберальна податкова реформа) читайте тут >>>

Усі новини про податкову реформу тут >>>

Все про держбюджет-2016 >>>

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»