• Посилання скопійовано

Комітет з питань економічної політики ВРУ схвалив реформу Держстату

Комітет з питань економічної політики рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект про внесення змін до деяких законів України, що регулюють державну статистичну діяльність

Проектом №3512 пропонується:

 - закріпити на законодавчому рівні спеціальний статус Державній службі статистики України,

 - утворити Національну раду з питань статистики,

 - визначити особливості призначення керівників та заступників керівників територіальних органів центрального органу виконавчої влади з питань статистики.

Як наголошують у Комітеті, законопроект розроблено з метою подальшої гармонізації державної статистики зі статистичною системою ЄС, створення умов для провадження діяльності органів національної системи державної статистики згідно із загальноприйнятими принципами світової та європейської статистичної практики, зокрема, принципом професійної незалежності.

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»