• Посилання скопійовано

Депутати пропонують зробити митницю незалежною

Зареєстровано законопроект "Про Національну митну службу України", який передбачає виокремлення митниці у незалежну структуру

Депутати пропонують зробити митницю незалежною

Депутат від "БПП" Ніна Южаніна разом з групою народних депутатів зареєструвала законопроект "Про Національну митну службу України", який передбачає виокремлення митниці у незалежну структуру.

Як говориться у пояснювальній записці, реформування фіскальних органів передбачено положеннями Стратегії "Україна — 2020", затвердженої Указом Президента та Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.

"Сучасний стан здійснення митної справи свідчить про необхідність створення чіткої, логічної та контрольованої управлінської вертикалі організації та управління процесом митного контролю та митного оформлення, ефективній протидії контрабанді та порушенням митних правил, розширення міжнародної співпраці, в тому числі запровадження спільного контролю із суміжними країнами", - пишуть автори законопроекта.

Депутати вважають, що формування структури відомства обумовлено оцінкою митної складової як другорядної, та що через фактичне організаційне та структурне "поглинання" митної складової діяльності Державною фіскальною службою,  митниця втратила позитивну динаміку розвитку та зросту.

Автори пропонують зробити Національну митну службу України - центральним органом виконавчої влади, який буде реалізувати державну митну політику.

"Діяльність Національної митної служби України спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через керівника центрального органу виконавчої влади, який, відповідно до законодавства, забезпечує формування та реалізує державну митну політику", - говориться у загальних положеннях законопроекту.

Серед авторів законопроекту депутати від "БПП" - Андрій Антонищак, Ніна Южаніна, Олександр Грановський, Роберт Горват, Віталій Гудзенко та Максим Курячий, від "Самопомочі" - Тетяна Острікова, від "Батьківщини" – Олександра Кужель та Андрій Кожем'якін, від "Радикальної партії" - Олег Ляшко та Віктор Галасюк, від "Народного фронту" - Сергій Висоцький та Олег Кришин. 

Державна митна служба існувала до об’єднання урядом Азарова з Державною податковою службою та перетворенням на Мінистерство доходів і зборів України у грудні 2012 року.

Після "Революції Гідності", Міністерство доходів і зборів було ліквідоване рішенням Уряду Яценюка, після чого була перетворена на Державну фіскальну службу.

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»