• Посилання скопійовано

Кабмін вважає теплу погоду приводом для зменшення споживання газу

Уряд вважає, що потепління є причиною для зменшення споживання газу. Окрім того, чиновники заявляють про необхідність проведення калькуляції норм споживання в регіонах

Кабмін вважає теплу погоду приводом для зменшення споживання газу

Кабінет Міністрів вважає, що підвищення температурних режимів є приводом для зниження споживання природного газу. Про це в ході «Години запитань до уряду» у Верховній Раді заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

За його словами, буде проведена також калькуляція обсягів споживання «блакитного» палива у всіх областях України.

«Зараз ми проводимо калькуляцію по обсягах споживання газу. Тому що січень місяць був дуже холодний, грудень був теплий, і зараз ви бачите, що ситуація також по температурі в принципі сприятлива для зменшення споживання природного газу. Ми пройдемося повністю по всіх областях і по всім категоріях споживачів для того, щоб визначитися, чи необхідно добавляти, чи ми вкладемося в соціальну норму 1200 кубічних метрів газу», - сказав Прем’єр.

Окрім того, очільник уряду наголосив, що будуть сформульовані висновки, чи є можливість і доцільність перегляду відповідних норм.

«Але основне – всі отримають субсидії, і незалежно від того, яка норма споживання соціальна, той, хто має низький дохід, він покриває свої тарифні рахунки за рахунок державного бюджету України», - резюмував пан Яценюк.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Мінрегіон підрахував середній розмір плати за ЖКП в опалювальний сезон. Так, ціни на «комуналку» за версією відомства коливаються від 927 до 2242 грн. При цьому, витрачають українці на ЖКП, як заявили в Міністерстві, 18% від середньої зарплати.

Джерело: Україна комунальна

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»