• Посилання скопійовано

Перереєстрація підприємств у зв'язку з законом про декомунізацію буде коштувати грошей

Підприємцям та юридичним особам підклали "свиню"

Перереєстрація підприємств у зв'язку з законом про декомунізацію буде коштувати грошей

Итак, давайте разложим всё по полочкам, Закон "Про засудження комуністичного та націонал - соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" п. 1 8:

у Законі України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" частину другу статті 10 викласти в такій редакції:

Адміністративний збір не справляється за проведення державної реєстрації змін, що вносяться до установчих документів:юридичних осіб, пов’язаних із прийняттям Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки", а також зміни місцезнаходження юридичної особи, місця проживання фізичної особи у зв’язку із зміною назви (перейменуванням) скверів, бульварів, вулиць, провулків, узвозів, проїздів, проспектів, площ, майданів, набережних, мостів, інших об’єктів топоніміки населених пунктів".

Казалось бы все просто - сбор не взымается, но законодатель с 01.01.2016 ввел новые нормы закона и опять изменил Закон "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" и эти нормы исключил, но в закон о декоммунизации изменения не внес.

Так что придется юридическим лицам платить за перерегистрацию в независимости от того на основании какого закона переименована улица.

"Вот такая вот подложена "свинья" от прошлого мэра и горсовета", - пишет на своей страничке в Фейсбук депутат горсовета Андрей Согорин. 

На підставі: Vместе

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»