• Посилання скопійовано

Підприємці-аграрії також матимуть право на компенсацію відсотків за кредитами

Уряд вніс зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів

Підприємці-аграрії також матимуть право на компенсацію відсотків за кредитами

Кабмін постановою від 06.04.2016 р. №267 вніс зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів. Зокрема:  

розширено коло позичальників, які мають право на отримання компенсації відсоткової ставки за залученими кредитами - фізичні особи-підприємці;  

уточнено граничну межу процентних ставок за користування кредитами, які підлягають відшкодуванню у 2016 році, а саме:

  • за кредитами, залученими у 2015 році за умови, що сума відсотків та розмір плати за надання інших банківських послуг, пов'язаних з цим кредитом (розрахункове обслуговування кредиту, розгляд кредитного проекту, управління кредитами, консультаційні послуги тощо) не перевищуватиме 30 % річних,
  • у 2016 році - за умови, що сума відсотків за користування кредитами не перевищує облікової ставки НБУ, збільшеної на 3 процентних пункти на момент укладання договору (у зв'язку із тенденціями щодо зміни облікової ставки Нацбанку).

Це дозволить у наступних роках не вносити зміни до Порядку використання коштів за програмою пільгового кредитування через коливання (зміни) ставок рефінансування Національного банку.

Термін дії постанови - 2016 рік.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: КМУ

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»