• Посилання скопійовано

Реєстрацію бізнесу і прав на нерухомість передали місцевим органам влади

Відповідне рішення було прийнято 20 квітня на першому засіданні нового складу Уряду

Реєстрацію бізнесу і прав на нерухомість передали місцевим органам влади

Кабінет міністрів України передав функції реєстрації прав на нерухоме майно від Міністерства юстиції місцевим органам влади.

Відповідне рішення було прийнято на першому засіданні нового складу уряду в середу, 20 квітня.

“Міністерство юстиції продовжує передачу функцій реєстрації бізнесу і прав на нерухоме майно місцевим органам влади. У зв'язку з цим вношу проект постанови уряду про припинення надання адмінпослуг з реєстрації майнових прав та реєстрації юридичних осіб органами міністерства юстиції у зв'язку з тим, що місцеві органи влади взяли ці функції на себе", - сказав міністр юстиції Павло Петренко.

Після внесення до порядку денного постанову було прийнято без заперечень.

Як повідомляли раніше, президент України Петро Порошенко 11 грудня минулого року підписав закони про децентралізацію повноважень з державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, а також прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Документами передбачено передачу органам місцевого самоврядування, місцевим держадміністраціям, нотаріусам та акредитованим суб'єктам повноважень з надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Читайте також "Держреєстрація бізнесу - за зміненими правилами".

Джерело: УНІАН

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»