• Посилання скопійовано

Гройсман пояснив, як будуть платити за комуналку бідні українці

Прем'єр обіцяє знижку

Гройсман пояснив, як будуть платити за комуналку бідні українці

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що українцям зроблять знижку на оплату ЖКГ. Однак стосується це не всіх. Про це порвідомило Сьогодні.

"Людина, у якої немає ресурсів заплатити за газ, за комунальні послуги, буде платити не більше 20%. 80% за нього компенсує держава, але адресно. Що робили раніше? Раніше ці гроші з держбюджету безпосередньо передавали в "Нафтогаз". 100 млрд грн прямували на "Нафтогаз", платили і за багатих, і за бідних", – сказав Гройсман.

"Ми купуємо газ в Європі, він там коштує певну суму на публічній біржі, далі додається транзит і розподіл - ось це ціна газу. Ціна на український газ встановлюється аналогічно, але там є рента на газ, яка спрямовується до держбюджету і за рахунок якої, в тому числі ми можемо давати адресну допомогу тим, хто не може платити ринкову ціну на газ, і за рахунок якої ми повинні збільшувати видобуток українського газу. Ціна раніше завжди була ринковою в Європі, а у нас ні. Якщо ми не наведемо в цьому питанні порядок, ми будемо йти вниз, і ніякі транші нас не врятують ", - додав прем'єр.

Раніше повідомлялося, що члени Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг під час засідання прийняли рішення про підвищення цін на холодну воду.

Разом з тим віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко заявив, що в енергосистемі України в нічний час доби спостерігається значний надлишок електроенергії. Це може, за його словами, стати базою для серйозного зниження нічного тарифу для сільського населення.

Джерело: Сьогодні

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»