• Посилання скопійовано

КМУ визначиться з типовим договором про управління багатоповерхівкою

Найближчим часом Уряд має розглянути проект постанови Кабінету Міністрів України про затвердження Типового договору про надання послуги з управління багатоквартирним будинком, яким регулюються відносини між управителем і співвласниками будинку.

КМУ визначиться з типовим договором про управління багатоповерхівкою

Про це "ЗіБ" повідомили в Мінрегіоні, в якому, зокрема, відзначають, що Міністерство підготувало всі підзаконні нормативно-правові акти, які дозволяють реалізувати Закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

Також 24 червня Мін’юст зареєстрував проект наказу Мінрегіону «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку».

Згідно з моніторингом та аналізом процесу впровадження житлової реформи в Україні мешканці близько 35% багатоповерхівок вже визначились із подальшим управлінням своїх будинків. Вони або обрали ОСББ, або залишили попереднього виконавця послуг.

У разі, якщо співвласники будинку не визначились з формою управління будинком, орган місцевого самоврядування повинен оголосити конкурс з призначення управителя. Орган місцевого самоврядування має оприлюднити перелік таких будинків та умови проведення конкурсу. Також має бути проведена інвентаризація цих будинків.

Крім того, орган місцевого самоврядування має списати з балансу ті будинки, співвласники  яких визначились із формою управління. Порядок списання з балансу багатоквартирних будинків затверджено постановою Кабінету Міністрів України.

В Мінрегіоні також прокоментували інформацію про те, що з 1 липня ЖЕКи припиняють свою роботу. В Міністерстві відзначають, що ЖЕКи - такі ж учасники ринку управління, як і інші суб’єкти господарювання. Тож ЖЕКи також мають право взяти участь у конкурсі. Якщо мешканців будинку задовольняє той виконавець послуг, який у них діє, їм потрібно лише зібратись і визначитись щодо продовження співпраці.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»