• Посилання скопійовано

Кабмін створив Офіс підтримки і супроводу інвестицій

Гройсман оголосив про початок створення Офісу сприяння інвестиціям та призначив Урядового уповноваженого з питань інвестицій. Офіс працюватиме вже з вересня

Кабмін створив Офіс підтримки і супроводу інвестицій

Під час засідання Кабінету Міністрів України у понеділок Прем’єр-міністр Володимир Гройсман оголосив про початок реалізації його ініціативи щодо створення Офісу сприяння інвестиціям.

Офіс займатиметься розвитком інвестиційного потенціалу України, просуватиме країну в світі, займатиметься залученням топ–міжнародних інвесторів та супроводом їхніх інвестицій, зазначив Володимир Гройсман.

"Офіс, який ми створюємо, відповідає найкращому досвіду світових країн, у тому числі Америки. Така програма діє і сьогодні в Сполучених Штатах Америки. Ми вивчали досвід і Литви, і Польщі, і Грузії, і Чехії, і Німеччини, взяли найкраще і зараз будемо розпочинати саме цю роботу. Цілі наступні - ми маємо створити точку входу для залучення інвестицій. Тобто той, хто хоче інвестувати, або там, де ми бачимо потенційні можливості будь-якої країни, що вона готова інвестувати в Україну, ми маємо "за руку" привести ці інвестиції, ми маємо їх супроводити, створити нормальний клімат для того, щоб "під ключ" будь-яке виробництво, будь-який бізнес-проект був реалізований і реалізований був успішно. Для нас це надзвичайно важливо, - сказав Прем’єр-міністр під час засідання Кабінету Міністрів. – Нам потрібно, щоб ви не тільки інвестували, а щоб ваша інвестиція була успішною”, – підкреслив Голова Уряду, звертаючись до бізнесу.

"Найголовніше - це [Офіс сприяння інвестиціям] не має бути якась окрема, ще одна інституція, яка займатиметься невідомо чим. Ми маємо прийти за тими, хто хоче інвестувати і допомогти їм інвестувати. Маємо забезпечити "під ключ" виконання усіх завдань, які пов'язані з бюрократичними процесами і дозвільними процедурами, і врешті-решт ми маємо забезпечити те, щоби кожен бізнес став в Україні успішним",  – заявив Володимир Гройсман.

Офіс сприяння інвестиціям буде створено до 1 вересня 2016 року як консультативно-дорадчий орган при Прем’єр-міністрі України. Також до 1 вересня на затвердження Уряду буде представлений директор Офісу.

Американський фонд Western NIS Enterprise Fund погодився надати організаційну та фінансову підтримку створенню Офісу, повідомив Володимир Гройсман.

Кабінет Міністрів у понеділок також схвалив запровадження посади Урядового уповноваженого з питань інвестицій, який буде координувати діяльність майбутнього Офісу та відповідати в Уряді за питання, пов’язані з супроводом інвестицій. Виконання обов’язків Урядового уповноваженого покладено на Першого заступника Міністра фінансів Оксану Маркарову, яка працює в Міністерстві з березня 2015 року, має ступінь магістра державних фінансів з Університету штату Індіана та 17-річний досвід роботи в інвестиційному секторі – як українському, так і міжнародному.

Офіс буде співпрацювати з Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Міністерством фінансів, Міністерством закордонних справ, торговельними представництвами, бізнес-омбудсменами - "з усіма інституціями, які задіяні в економічному житті нашої країни", а також бізнес-асоціаціями, у тому числі міжнародними, такими як Американська Торговельна Палата, Європейська Бізнес Асоціація та посольствами, зазначив Володимир Гройсман.

За декілька місяців після початку роботи Уряд розгляне доцільність створення такого Офісу в областях спільно з обласними державними адміністраціями, муніципалітетами "для того, щоб пришвидшувати роботу з реальним сектором, інвестиційними проектами", - зауважив Прем’єр-міністр. У цьому контексті Володимир Гройсман наголосив на важливості налагодження механізму співпраці з місцевою владою.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»