• Посилання скопійовано

З вересня власників майна через смс інформуватимуть про будь-які зміни в реєстрах

Про це 9 серпня на прес-конференції повідомила Перший заступник Міністра юстиції Наталія Севостьянова

З вересня власників майна через смс інформуватимуть про будь-які зміни в реєстрах

«Для кожного власника дуже важливо знати, що відбувається з його майном. Багато власників переглядають реєстр щодня, щоб переконатися, що з майном все гаразд. Тому з вересня запускаємо нову послугу смс-інформування про будь-які зміни в реєстрі, які стосуються бізнесу або майна», — зазначила Перший заступник Міністра юстиції.

Вона наголосила: новий сервіс дасть можливість власникам оперативно відреагувати на зміни в реєстрі, які проведені без їхнього відома, одразу звернутися до правоохоронних органів та Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації для відміни неправомірних рішень.

«Цей сервіс є вимогою сьогодення. Він потрібен як бізнесу, так і пересічним громадянам. Нам важливо, щоб кожен громадянин був спокійним за свою власність, адже приватна власність – це одна з основ будь-якої держави», — зауважила Наталія Севостьянова.

За її словами, нині вже розроблено та завершується тестування відповідного програмного забезпечення, аби у вересні сервіс був повністю готовий до запровадження.

Заступник Міністра юстиції Павло Мороз у свою чергу зазначив, що запровадження нового сервісу дасть можливість зробити ще більш ефективною роботу Комісії з питань розгляду скарг  у сфері державної реєстрації.

«Під час проведення реформи було створено унікальний орган – Комісію з питань розгляду скарг  у сфері державної реєстрації. Комісія впродовж 1-2 тижнів при наявності порушень з боку державного реєстратора скасовує реєстраційні дії і поновлює право власності за особою, яка постраждала від рейдерського захоплення. За такий короткий проміжок часу рейдери не можуть завершити процес захоплення», — заявив заступник Міністра юстиції.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»