• Посилання скопійовано

Підприємствам ТКЕ і водоканалам не дозволили списання штрафів за несплату за газ та електроенергію

Президент ветував прийнятий Верховною Радою закон

Підприємствам ТКЕ і водоканалам не дозволили списання штрафів за несплату за газ та електроенергію

Президент Петро Порошенко застосував право вето до закону, який дозволяв списання з теплокомуненерго (ТКЕ) та водоканалів штрафів та пені, накладених за несвоєчасну оплату спожитих ними енергоресурсів (газ і електроенергію), якщо таке прострочення виникло внаслідок несвоєчасних розрахунків з різниці в тарифах. Про це повідомляє ZN.UA.

Прийнятий Верховною Радою 7 липня закон (реєстр. №2706) передбачав таку можливість. Згідно з інформацією на сайті Ради, президент направив свої пропозиції до закону 11 серпня, однак їх текст поки відсутній.

Закон також передбачав введення мораторію на нарахування нових штрафів на ТКЕ і водоканали в умовах неповного покриття різниці в тарифах і продовження можливості реструктуризації боргу ТКЕ за газ за 2014 рік при відсутності боргу на початок 2014 року.

Згідно з пояснювальною запискою до документа від квітня 2015 року, загальна заборгованість по різниці в тарифах перед ТКЕ на 1 січня 2015 року становила 2,4 млрд грн, на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення – 4 млрд грн.

На початку червня суд заарештував рахунки "Київенерго" через борг компанії за газ перед НАК "Нафтогазом". Тоді в "Київенерго" заявляли, що, за їхніми даними, загальна сума нарахованих тільки одним НАКом штрафів ТКЕ перевищує 10 млрд грн, з яких 4,4 млрд грн знаходяться у виконавчому провадженні.

Джерело: Дзеркало тижня

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»