• Посилання скопійовано

Мінекономрозвитку презентувало новий пакет законопроектів

Міністерство економічного розвитку і торгівлі оголосило про новий сезон роботи над реформами і презентувало першу групу законопроектів, які стосуються перевірок

Мінекономрозвитку презентувало новий пакет законопроектів

"Впродовж тижня ми будемо інформувати вас про кожну групу законопроектів у сфері економіки, над якими зараз ми працюємо разом з народними депутатами. Після чого нам потрібна буде саме Ваша допомога – ми визначимо напрямок реформування, який наші читачі вважають найбільш ефективним та перспективним", – йдеться на сторінці Міністерства у Facebook.

Перша група проектів має назву «Реформа державного контролю» і включає чотири проекти:

1) законопроект 2418а передбачає зміну системи перевірок та посилення захисту малого та середнього бізнесу.

Основними змінами стануть розширення переліку основних принципів державного нагляду із паралельним звуженням повноважень органів держконтролю, скасування планових показників чи будь-якого іншого планування щодо притягнення підприємств до відповідальності.

2) законопроект №2531а покликаний створити прозору та відкриту електронну базу перевірок, які здійснюють державні органи.

3) законопроект 2422а сприяє підвищенню відповідальності контролюючих органів за перевищення своїх повноважень чи зловживання ними.

4) законопроект 3153 має на меті захистити малий та середній бізнес від надмірно частих планових та позапланових перевірок, адже запроваджує їх обмеження.

Докладніше про ці законопроекти читайте тут >>

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»