• Посилання скопійовано

6 новацій в сфері реєстрації бізнесу та нерухомості: що буде змінено?

1 вересня в Мін'юсті відбулося фінальне обговорення положень законопроекту щодо внесення змін до профільного законодавства у сфері реєстрації бізнесу та нерухомості

6 новацій  в сфері реєстрації бізнесу та нерухомості: що буде змінено?

Що буде змінено? Розповів заступник міністра юстиції Павло Мороз:

1) Планується посилити кримінальну відповідальність як заявника, так і реєстратора та зацікавлену у вчиненні незаконної реєстраційної дії особу. Адміністративна відповідальність теж стане жорсткішою.

2) ЕЦП надаватиметься виключно за особистої присутності підписувачів, зокрема посадових осіб підприємств. "Відповідно, ми попередимо випадки, коли сторонні особи отримували ЕЦП без відома директорів та головних бухгалтерів й в подальшому використовували для позбавлення бізнесу накопиченого податкового кредиту, відшкодування ПДВ й несанкціонованого перерахування грошових коштів", - пояснює П. Мороз

3) Буде ускладнено процедуру відкриття нового розділу у реєстрі нерухомості та унеможливимо існування паралельно двох розділів у Реєстрі.

4) Підписи голови, секретаря або учасників зборів на протоколі та на установчих документах при внесенні змін зобов’яжуть нотаріально посвідчувати.

5) Термін подання скарги до Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації буде збільшено з 30 днів до 60. "Це важливо, адже були випадки, коли заявник звертався до Комісії зі скаргою, що була складена з порушенням вимог і не встигав виправити формальні помилки та подати відредаговану скаргу до Комісії у визначений Законом термін", - зазначив П. Мороз.

6) Нотаріусам нададуть доступ до реєстру актів цивільного стану громадян у режимі «read only».

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»