• Посилання скопійовано

Пожежну інспекцію ліквідують

На 15 вересня запланована презентація реформи Державної служби із надзвичайних ситуацій, а саме пожежно-рятувальної служби

Пожежну інспекцію ліквідують

Як повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, у вересні запланована реформа Державної служби із надзвичайних ситуацій, а саме пожежно-рятувальної служби.

«Ми презентуємо її 15 вересня до Дня рятувальника. Це запит до формування бюджету країни. Ми повинні чітко розуміти, як ми будемо наступного року розвивати цю службу», – сказав міністр.

За його словами, у рамках реформи буде ліквідовано пожежну інспекцію.

«Ми хочемо, аби власник кожного маленького магазину у місті чи селі перестав хапатися за кишеню, коли до нього іде ця служба. Натомість ми запропонуємо європейський підхід оцінки ризиків пожежної небезпеки та страхування», – повідомив міністр.

Другим аспектом реформи ДСНС стане створення волонтерських пожежних бригад, як це діє у США та Європі.

«Ми матимемо професійну лінію рятувальників та пожежників, які є складовою державної вертикалі. Додатково будуть також функціонувати волонтерські пожежні бригади, які у критичні моменти підключатися до ситуацій», – розповів Арсен Аваков, додавши, що наразі цей механізм є незвичним для України, але успішно працює у Німеччині, Сполучених Штатах Америки та Канаді.

«Мені здається,  що це може стати одним із місць докладання зусиль наших ветеранів, які повернулися із фронту. Це для них буде додатковий заробіток та інші преференції, хоч це і волонтерство. Я думаю, що молодь та люди із досвідом прийдуть у цю службу», – додав Міністр.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»