• Посилання скопійовано

Уряд надав можливість госпсуб'єктам отримувати відомості з ЄДР в електронній формі

Юрособи та фізособі-підприємці зможуть одержувати відомості, що містяться в ЄДР, в електронному вигляді з використанням сервісної послуги у формі прикладного програмного інтерфейсу Єдиного державного реєстру

Уряд надав можливість госпсуб'єктам отримувати відомості з ЄДР в електронній формі

Кабмін постановою від 08.09.2016 р. №593 встановив, що суб’єкти господарювання можуть одержувати відомості, що містяться в ЄДР, в електронному вигляді з використанням сервісної послуги у формі прикладного програмного інтерфейсу Єдиного державного реєстру з метою обробки та перетворення відкритих відомостей Єдиного державного реєстру для їх подальшого сприйняття автоматизованими та інформаційними системами.

Також технічним адміністратором Єдиного державного реєстру суб'єктам господарювання надаватиметься сервісна послуга щодо підготовки відомостей у відповідному форматі, адаптованому для сприйняття інформаційними системами споживача.

 

Яка вартість такої послуги?

За надання відомостей з Єдиного державного реєстру буде встановлена щомісячна плата — два розміри мінімальної заробітної плати. Розмір плати визначатиметься виходячи з місячного розміру мінімальної заробітної плати, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому такі відомості надаються, та округлюватиметься до гривні. Ця плата буде перераховуватися до державного бюджету в установленому порядку.

Критерії, строки, порядок надання відомостей з Єдиного державного реєстру, умови та розмір абонентної плати за надання сервісної послуги визначаються у договорі, укладеному з технічним адміністратором Єдиного державного реєстру.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: КМУ

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»