• Посилання скопійовано

Внесено зміни до Методики розрахунку орендної плати за держмайно та пропорцій її розподілу

Кабмін вніс зміни до пункту 10 Методики розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції її розподілу. Проект відповідної постанови, розроблений ПФУ, було ухвалено на засіданні Уряду 19 квітня

Внесено зміни до Методики розрахунку орендної плати за держмайно та пропорцій її розподілу

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Розрахунок орендної плати за державне майно та пропорції її розподілу врегульовано постановою КМУ від 04.10.1995 р. № 786, у якій передбачено визначення єдиного організаційно-економічного механізму справляння плати за оренду нерухомого майна, яким користуються державні підприємства, організації та їхні структурні підрозділи.

Також цією постановою Кабінету Міністрів визначено, що розмір річної орендної плати за оренду нерухомого майна бюджетними організаціями, які утримуються за рахунок державного бюджету, державними та комунальними закладами соціальної сфери, які утримуються за рахунок державного та місцевих бюджетів, або яким надається фінансова підтримка з державного бюджету, становить 1 гривню.

Водночас, відповідно до Положення про Пенсійний фонд України, адміністративні витрати, пов’язані з виконанням функцій, покладених на органи Пенсійного фонду України, здійснюються за рахунок коштів, які формуються з надходжень до солідарної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, і не входять до складу державного бюджету України.

З метою однакового застосування законодавства, що регулює питання оренди державного майна, та недопущення використання коштів солідарної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування на невластиві для неї видатки, зокрема на оренду нерухомого майна, Урядом внесено зміни до пункту 10 Методики розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції її розподілу.

Зазначена зміна передбачає можливість встановлення річної орендної плати за оренду нерухомого майна територіальним органам Пенсійного фонду України у розмірі 1 гривня, що дозволить не допустити зростання адміністративних видатків на оплату послуг оренди територіальних органів Пенсійного фонду України.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»