• Посилання скопійовано

Затверджено Порядок проведення органами держнагляду (контролю) консультацій з громадськістю

Консультації з громадськістю проводитимуться у письмовій формі або шляхом публічного громадського обговорення

Затверджено Порядок проведення органами держнагляду (контролю) консультацій з громадськістю

Нагадаємо, що  3 листопада 2016 року Законом №1726 було внесено зміни до Закону "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" щодо лібералізації системи державного нагляду. Документом встановлено, що за ініціативою громадських об'єднань органи державного нагляду (контролю) проводять консультації з громадськістю в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

З огляду на це, Постановою КМУ від 24.05.2017 р. № 398 нарешті цей Порядок затверджено.

За ініціативою громадських об’єднань, професійних спілок або організацій роботодавців органи державного нагляду (контролю) будуть проводити консультації з громадськістю з питань щодо:

  • планування заходів з державного нагляду (контролю), що здійснюються такими органами;
  • консультаційної підтримки громадських об’єднань з питань здійснення державного нагляду (контролю), в тому числі участі уповноважених представників таких об’єднань у зазначених заходах;
  • роз’яснення норм законодавства, що належать до компетенції таких органів.

Консультації з громадськістю проводитимуться у письмовій формі або шляхом публічного громадського обговорення. Публічне громадське обговорення - у формі конференцій, форумів, зустрічей (нарад) з громадськістю тощо.

До публічного громадського обговорення можуть залучатися громадські ради, інші допоміжні органи, утворені при органах виконавчої влади, а також представники інших органів державного нагляду (контролю).

Форма та дата проведення консультації з громадськістю визначатиметься органом державного нагляду (контролю) з урахуванням пропозицій громадського об’єднання.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: КМУ

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»