• Посилання скопійовано

Уряд схвалив законопроект про ринок будівельних виробів

Запроваджуються європейські підходи до безпеки будівель, перехід на декларативний принцип у підтвердженні придатності будівельних виробів для застосування, підвищується ефективність заходів державного ринкового нагляду відповідно до нового Регламенту ЄС №305/2011

Уряд схвалив законопроект про ринок будівельних виробів

Про це заявив на засіданні Уряду Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи схвалення Урядом законопроекту «Про основні вимоги до споруд, а також умови розміщення на ринку будівельних виробів»

«Відтепер виробник будівельної продукції зобов’язаний надавати декларацію експлуатаційних характеристик або технічне свідоцтво про апробацію.  В цих документах мають зазначатись характеристики щодо механічної стійкості, пожежної безпеки, енергоефективності, доступності тощо. Для споживача – це захист його прав. У такий спосіб виробник вичерпно інформує його про якість і безпеку своїх будівельних виробів», - зазначив Геннадій Зубко.

Після прийняття парламентом законопроекту в Україні буде створена організаційна структура,  яка займатиметься передексплуатаційною перевіркою будівельних виробів, аналогічна європейській. Вона працюватиме у конкурентному середовищі на суто ринкових засадах.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»