• Посилання скопійовано

Кабмін опублікував Концепцію створення державної системи захисту критичної інфраструктури України

11 січня Уряд ухвалив постанову, що упорядковує створення та функціонування наглядових рад банків у разі їх капіталізації державою або у разі виведення з ринку неплатоспроможного банку за участю держави

Кабмін опублікував Концепцію створення державної системи захисту критичної інфраструктури України

Уряд опублікував Концепцію створення державної системи захисту критичної інфраструктури України, яка була розроблена Мінекономрозвитку разом з Національним інститутом стратегічних досліджень та Службою безпеки України, - йдеться у повідомленні на офіційному сайті Мінекономрозвитку і торгівлі України. Цю концепцію Кабмін схвалив 6 грудня. 

Критична інфраструктура - сукупність об'єктів, які є стратегічно важливими для економіки і безпеки держави, суспільства, населення та порушення функціонування яких може завдати шкоди життєво важливим національним інтересам України. Тому вона є одним із пріоритетів Уряду у реформуванні сектору оборони і безпеки України.

Концепція стане основою для створення державної системи захисту об’єктів критичної інфраструктури, порушення роботи яких може завдати шкоди національним інтересам України. У ній наведено визначення усіх ключових понять та запропоновано механізм взаємодії державних органів.

Ознайомитися з Концепцією створення державної системи захисту критичної інфраструктури України можна тут>>

Відповідно до даного розпорядження Кабміну Мінекономрозвитку розпочало розробку проекту закону України "Про критичну інфраструктуру та її захист", створивши відповідну робочу групу. 

***

Нагадаємо, що раніше Мінінфраструктури створило Державне підприємство "Центр систем безпеки та інформатизації", метою якого є забезпечення кібербезпеки та захисту критичної інфраструктури. Ми про це писали тут>>

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»