• Посилання скопійовано

ДФСУ роз'яснила порядок заповнення заяви, що містить декларацію від експортера

Проведений аналіз таких заяв свідчить про внесення не в повному обсязі до її зворотньої сторони відомостей про виконання правил походження. Для цього ДФСУ надала приклад заповнення такої заяви

ДФСУ роз'яснила порядок заповнення заяви, що містить декларацію від експортера

ДФСУ у листі від 21.01.2016 р. №1928/7/99-99-25-02-03-17 нагадує, що  для отримання сертифіката експортер повинен пред'явити митниці заяву, що містить декларацію від експортера.

Проведений аналіз наданих експортерами до митниць ДФС заяв свідчить про внесення не в повному обсязі до її зворотньої сторони відомостей про виконання правил походження, наведених в Протоколі 1 до Угоди.

У зв'язку з цим податківці звертають увагу:

1) У графі "ЗАЗНАЧАЮ нижче обставини, завдяки яким це майно відповідає вищезгаданим умовам" заяви зазначається товарна позиція товару згідно з Гармонізованою системою опису та кодування товарів й короткий зміст виконання критерію походження (повністю вироблений в Україні або достатньо оброблений/перероблений або кумуляція), наведеного в Протоколі 1 до Угоди.

2) У графі "НАДАТИ наступні супровідні документи1" заяви зазначається перелік документів, що підтверджують преференційне походження товарів відповідно до вимог Протоколу 1, у разі, якщо це перша поставка таких товарів.

У разі наступних поставок цього товару, у даній графі проставляється дата заяви, з якою подано документи про преференційне походження товарів.

Форма та текст заяви, що містить декларацію від експортера, є універсальною в усіх угодах про вільну торгівлю, укладених Україною з країнами ЄАВТ, ЄС й Чорногорією, та інтегрована до програмно-інформаційного комплексу "Оформлення та видача сертифікатів з перевезення форми EUR.1" АСМО "Інспектор".

Зворотня сторона заяви

 Приклад

ДЕКЛАРАЦІЯ ВІД ЕКСПОРТЕРА

Я, нижчепідписаний, експортер майна, що вказане на зворотному боці аркуша,

ЗАЯВЛЯЮ що це майно відповідає умовам, необхідним для видачі прикладеного сертифіката;

ЗАЗНАЧАЮ нижче обставини, завдяки яким це майно відповідає вищезгаданим умовам:

Товарна позиція товару згідно з ГС 1704. До товару застосовується критерій достатньої обробки/переробки, який виражено виконанням необхідних умов, викладених у Додатку II до Угоди, а саме: виробництво з матеріалів будь-якої позиції, окрім матеріалів даного товару, і у якому ціна усіх матеріалів Групи 17 не перевищує 30 % ціни франко-завод продукції.

У виробництві використовувались матеріали українського походження (цукор, патока крохмальна) та імпортного походження, що класифікуються в товарних позиціях згідно з ГС: 0402, 1101, 1302, 1513, 1516, 1517, 1803, 1804, 1805, 2007, 2916, 2918, 3923, 3203. Матеріали групи 17 імпортного походження не використовувалися при виробництві товару.

НАДАТИ наступні супровідні документи1:

Документи згідно заяви експортера від 04.01.2016 (Вх. № 5/13-70-61/70 від 04.01.2016).

ЗОБОВ'ЯЗУЮСЬ надати на вимогу відповідних органів всі докази та підтвердження, які ці органи можуть вимагати, для видачі прикладеного сертифіката і зобов'язуюсь, якщо необхідно, дати згоду на будь-яку перевірку моїх рахунків і процесів виробництва вищезазначеного майна, здійснених цими органами;

ПРОШУ видати прикладений сертифікат на це майно.

 

Раніше ДФСУ листом від 29.12.2015 р. №47656/7/99-99-25-02-03-17 також надала  рекомендації з оформлення та видачі митницею сертифіката з перевезення товару EUR.1 до країн ЄС

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»