• Посилання скопійовано

Мінфін запроваджує автоматизовану процедуру роботи з митними деклараціями

На думку Міністерства, це ліквідує можливості для суб’єктивізму та корупції в митних органах

Мінфін запроваджує автоматизовану процедуру роботи з митними деклараціями

Міністерство фінансів наказом від 28.03.2016 р. №395 внесло зміни до порядку виконання митних формальностей при здійсненні митного оформлення товарів із застосуванням митної декларації. Зокрема, запроваджується автоматичний розподіл митних декларацій між інспекторами митниць. 

Міністерство фінансів працює над ліквідацією можливостей для суб’єктивізму та корупції в ДФС. В рамках цієї політики, Мінфін розробив Концепцію щодо залучення міжнародних компаній (радників) до реформування митниць ДФС, а також проект закону про інститут уповноважених економічних операторів (УЕО) - аналогічний тому, що функціонує в ЄС. Черговим кроком в цьому напрямку є запровадження автоматичного розподілу митних декларацій між інспекторами митниць, що покращить та спростить процедури митного оформлення товарів.

Нова автоматизована процедура виключатиме можливість «в ручному режимі» обирати працівників митниці, які будуть здійснювати митне оформлення товарів за конкретними митними деклараціями чи підприємствами, а також попереджатиме можливі корупційні дії у вигляді попередньої змови посадової особи митниці та підприємця.

Державна фіскальна служба розпочинає щоденний моніторинг митного оформлення товарів з метою недопущення виникнення затримок у зв’язку із застосуванням нового технологічного процесу автоматизованого розподілу митних декларацій.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»