• Посилання скопійовано

Як реформуватимуть митницю

Роман Насіров розповів про пріоритетні напрями реформування митниці

Як реформуватимуть митницю

Угода про Асоціацію з Євросоюзом вимагає імплементації низки положень в митній сфері. В першу чергу йдеться про проведення низки реформ. Сьогодні службою визначено пріоритетні напрями реформування митниці. Про це повідомив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров.

За його словами, серед важливих завдань, які допоможуть вдосконалити митну систему України та налагодити взаємовідносини з бізнесом -  спрощення митних процедур, електронізація сервісів, вдосконалення системи аналізу ризиків, повний запуск «Єдиного вікна», мінімізація митних правопорушень, приєднання до NCTS, розбудова інфраструктури та створення інституту уповноваженого економічного оператора (УЕО).

«Не менш важливим для розбудови митної справи є співпраця з міжнародною спільнотою. Для цього ми працюємо над реалізацією низки ініціатив - дотримання курсу на міжнародне співробітництво, інтенсифікація обміну інформацією, поширення інтегрованого управління кордонами на всі пункти пропуску та запровадження посади митного аташе», - зазначив Роман Насіров.

«Впровадження запропонованих реформ стане відображенням найкращого європейського та світового досвіду в галузі митної справи, дозволить пришвидшити митні процедури і встановити новий формат взаємодії між митними органами та бізнесом», - наголосив він.

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»