• Посилання скопійовано

Графа 2 сертифікату з перевезення товару EUR.1 є обов’язковою для заповнення

Податківці нагадали правила видачі та заповнення сертифікату з перевезення товару EUR.1

Графа 2 сертифікату з перевезення товару EUR.1 є обов’язковою для заповнення

ДФС у Тернопільській області повідомила, що товари, які походять з Європейського Союзу, і товари, що походять з України, після ввезення до України чи Європейського Союзу, відповідно, підпадають під дію цієї Угоди за умови подання одного з таких документів:

(а) сертифікату з перевезення товару EUR.1, зразок якого наведений у Додатку III до Протоколу 1; або

(b) у випадках, визначених у ст. 22(1) Протоколу 1, – декларацію, що надалі іменуватиметься «декларацією інвойс», надана експортером до інвойса, повідомлення про доставку чи будь-якого іншого комерційного документа, який описує розглядувані товари достатньо детально для того, щоб їх можна було ідентифікувати, текст якої наведений у Додатку IV до цього Протоколу.

Сертифікат з перевезення товару EUR.1 має бути виданий митними органами країни експорту на письмову заяву експортера або, під відповідальність експортера, його уповноваженим представником. Для цього експортер або його уповноважений представник має заповнити сертифікат з перевезення товару EUR.1, а також бланк заяви, зразок якої наведений у Додатку III до Протоколу 1.

Графа 2 сертифікату з перевезення товару EUR.1 «Сертифікат, що використовується у преференційній торгівлі між» є обов’язковою для заповнення експортером. При цьому в даній графі сертифікату з перевезення EUR.1 або в декларації інвойс зазначається повна назва «Європейський Союз» або скорочена назва «ЄС» преференційного походження товарів.

Скорочена назва «ЄС» може бути вказана в документах про походження товарів однією з мов, якими складено Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Так, при ввезенні товарів на митну територію України у графі 2 сертифікату з перевезення EUR.1 або в декларації інвойс зазначається лише повна назва «Європейський Союз» або скорочена назва «ЄС» преференційного походження товарів.

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»