• Посилання скопійовано

Коли до звітності з ПДВ слід додавати оригінали митних декларацій

В яких випадках платнику ПДВ необхідно надавати до контролюючого органу оригінали митної декларації при поданні податкової звітності? Консультують податківці

Коли до звітності з ПДВ слід додавати оригінали митних декларацій

Фахівці ДФС в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 101.20) повідомили: якщо в сумах ПДВ, задекларованих до бюджетного відшкодування, частково або повністю містяться суми податку, сплачені платником при здійсненні експортних/імпортних операцій, то такий платник податку при поданні до контролюючого органу податкової звітності з ПДВ повинен додати оригінали митних декларацій.

При цьому, якщо митне оформлення товарів здійснювалося з використанням електронної митної декларації, то така декларація надається контролюючим органом за місцем митного оформлення контролюючому органу за місцем обліку платника податків в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису.

Нагадаємо, що фіскали також роз'яснили: у разі митного оформлення товарів з використанням електронної митної декларації для формування податкового кредиту не обов'язково оформляти її на паперових носіях. Більше про це тут >>

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»