• Посилання скопійовано

Уряд уточнив перелік підстав для огляду товарів на митниці

Кабмін вніс зміни до вичерпного переліку підстав, за наявності яких може проводитись огляд (переогляд) товарів, транспортних засобів комерційного призначення митними органами України

Уряд уточнив перелік підстав для огляду товарів на митниці

Кабмін постановою від 25.05.2016 р. № 341 оновив пункт 14 Вичерпного переліку підстав, за наявності яких може проводитись огляд (переогляд) товарів, транспортних засобів комерційного призначення митними органами України - "Одержання від правоохоронних органів письмових доручень за формою згідно з додатком у рамках кримінального провадження, оперативно-розшукової або контррозвідувальної справи".

Уточнено, що такі доручення обов’язково повинні містити:

  • інформацію про підстави їх надсилання,
  • номер відповідного провадження (справи),
  • строк виконання,
  • відомості про товари, осіб, які їх переміщують, та/або про транспортні засоби комерційного призначення, з використанням яких можуть бути вчинені порушення законодавства з питань державної митної справи.

У разі відсутності у письмовому дорученні усієї інформації таке доручення не є підставою для проведення огляду (переогляду) товарів, транспортних засобів комерційного призначення органами доходів і зборів, про що невідкладно письмово інформується відповідний правоохоронний орган.

У разі невиявлення порушень митних правил під час проведення огляду (переогляду) товарів, транспортних засобів комерційного призначення такий огляд (переогляд) проводиться у строк, установлений частиною першою статті 255 Митного кодексу.

Форму Доручення на проведення огляду (переогляду) товарів, транспортних засобів комерційного призначення викладено в новій редакції.

Прийняття документу, на думку КМУ, "сприятиме недопущенню проведення безпідставних оглядів (переоглядів) товарів та транспортних засобів комерційного призначення під час здійснення митних формальностей, а також буде сприяти зменшенню часу митного оформлення."

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»