• Посилання скопійовано

Зона вільної торгівлі з Канадою: інфографіка від Мінекономрозвитку

Угода про зону вільної торгівлі з Канадою дозволить диверсифікувати торгові потоки з України та залучити канадські інвестиції в Україну

Зона вільної торгівлі з Канадою: інфографіка від Мінекономрозвитку

11 липня 2016 року Перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів та Міністр міжнародної торгівлі Канади Христя Фріланд підписали Угоду про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою.

Як зазначили у Мінекономрозвитку, з 2009 року Уряди України та Канади вели переговори щодо лібералізації двосторонньої торгівлі, і минулого року переговорній групі від Уряду України на чолі з заступником Міністра економічного розвитку і торгівлі - Торговим представником України Наталією Микольською вдалося довести справу до кінця. Після шести раундів переговорів 14 липня 2015 року переговори було завершено, а текст Угоди - парафовано. Після підписання для набрання чинності Угода також потребує ратифікації парламентами обох країн.

“Угода з Канадою є першою угодою з країною північноамериканського регіону, що охоплює ринок такого масштабу, - зазначив Перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів. - Угода України з Канадою є додатковим фактором включення України в глобальний ланцюг виробництва товарів з доданою вартістю у  контексті укладання майбутньої Угоди про ЗВТ між Канадою та ЄС”.

Основний зміст Угоди охоплює положення щодо торгівлі товарами, правилами походження, сприяння торгівлі, праці, технічних бар'єрів, державних закупівель, інтелектуальної власності, врегулювання спорів, навколишнього середовища, санітарних та фітосанітарних заходів.

Угода дозволить диверсифікувати торгові потоки з України та залучити канадські інвестиції в Україну. Оскільки Канада відкриває свій ринок для українських товарів на 99%, український бізнес зможе скористатися безмитним доступом на новий ринок. Відповідно до Угоди, українські підприємці отримають підтримку у виході на канадський ринок, зокрема через проект CUTIS (Canada – Ukraine Trade and Investment Support project).

Детальніше про зону вільної торгівлі з Канадою читайте у брошурі: http://bit.ly/U-Cfta (українською) та http://bit.ly/c-uFTA (англійською).

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»