• Посилання скопійовано

Валютний контроль за імпортними операціями на умовах відстрочення поставки

ДФС роз'яснила питання реалізації товару без ввезення на митну територію України та зберігання товару на території нерезидента до подальшого транспортування до України

Валютний контроль за імпортними операціями на умовах відстрочення поставки

ДФСУ у листі від 19.08.2016 р. №18026/6/99-99-15-02-02-15 нагадує, що імпортні операції резидентів, які здійснюються на умовах відстрочення поставки, в разі коли таке відстрочення перевищує 180 календарних днів з моменту здійснення авансового платежу або виставлення векселя на користь постачальника продукції (робіт, послуг), що імпортується, потребують висновку центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері економічного розвитку.

На сьогодні постановою НБУ від 07.06.2016 р. №342 встановлено 90-денний строк розрахунків* за експортними, імпортними операціями.

*Чомусь податківці зазначили граничний строк для проведення розрахунків за ескпортними та імпортними операціями - 90 к.д. Хоча наразі й до 14 вересня 2016 року включно розрахунки за операціями з експорту та імпорту товарів здійснюються у строк, що не перевищує 120 календарних днів згідно з Постановою НБУ від 07.06.2016 р. № 342  (від ред.)

А відповідно до Iнструкції №136, у разі імпорту товару з увезенням його на територію України банк знімає з контролю таку операцію резидента після отримання інформації про цю операцію в реєстрі МД (типу IM-40 «Iмпорт», IM-41 «Реімпорт», IM-72 «Безмитна торгівля», IM-75 «Відмова на користь держави», IM-76 «Знищення або руйнування») — якщо для митного оформлення продукції використовується МД.

Порушення резидентами строків тягне за собою відповідальність, передбачену ст. 4 Закону №185.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»