• Посилання скопійовано

До 1 липня ДФС має право стягувати з боржника безготівкові та готівкові кошти

Обов’язковою умовою є те, що сума податкового боргу повинна становити 5 млн.грн. і більше

До 1 липня ДФС має право стягувати з боржника безготівкові та готівкові кошти

Фахівці податкової інспекції нагадують, що Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VІІІ “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)” запроваджено положення щодо безспірного стягнення за рішенням керівника контролюючого органу (без звернення до суду) безготівкових та готівкових коштів платника податків-боржника. 

Таке положення запроваджено на 6 місяців 2015 року, дія якого завершується  1 липня поточного року. 

При цьому, обов’язковою умовою є те, що сума податкового боргу повинна становити 5 млн.грн. і більше, а такий податковий борг виник в результаті несплати узгодженої суми грошових зобов’язань, самостійно визначеної таким платником податків у податкових деклараціях. 

Також умовою є відсутність у держави зустрічних платіжних вимог перед таким платником податків за помилково та/або надміру сплаченими грошовими зобов’язаннями. 

Рішення керівника контролюючого органу на стягнення: безготівкових коштів з рахунків у банках, що обслуговують такого платника податків-боржника, виконуються банками, а готівкових – працівниками органу ДФС шляхом пред’явлення такого рішення платнику податків для забезпечення вилучення наявних у такого платника податків коштів у рахунок погашення податкового боргу. 

Джерело: ДПІ у Голосіївському районі м. Києва ДПС

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»