• Посилання скопійовано

З перенесенням терміну подання звітності, переноситься й термін сплати податку

Податківці зауважують, що 10-денний строк для сплати податку слід рахувати від фактичної дати останнього дня подання декларації за відповідний період

З перенесенням терміну подання звітності, переноситься й термін сплати податку

Як відомо, платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПКУ для подання податкової декларації, крім випадків, встановлених ПКУ.

Правову позицію з питання застосування п. 57.1 ст. 57 ПКУ висловлено Верховним судом України у постанові від 09.06.2015 по справі №21-18а15. У ній визначено: якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, граничним строком подання такої декларації є перший після нього робочий день. Тому початок перебігу встановленого п. 57.1 ст. 57 ПКУ десятиденного строку для сплати визначеного у декларації податкового зобов’язання пов’язаний саме із таким робочим днем.

Тобто десятиденний строк для сплати податку слід рахувати від фактичної дати останнього дня подання декларації за відповідний період.

Таке роз'яснення ДФСУ надала в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 135.04).

Нагадаємо, що аналогічна позиція висловлена податківцями у листі від 09.10.2015 р. №21492/6/99-99-15-04-02-15

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»