• Посилання скопійовано

Податкові зміни не можуть проголосувати через торги аграріїв

Як повідомили у Парламенті, Рада не може проголосувати зміни до Податкового кодексу через торги аграріїв навколо спецрежиму ПДВ

Податкові зміни не можуть проголосувати через торги аграріїв

Близько 13.50 спікер Верховної Ради Володимир Гройсман оголосив про сигнальне голосування щодо законопроекту зі змін до податкового кодексу. "За" проголосувало лише 167 парламентарів і законопроект знову не був поставлений на голосування.

Після цього спікер уже вдруге оголосив перерву – до 14.30.

За словами співрозмовника, усі депутати-представники аграрного лобі утрималися при голосуванні.

Раніше під час презентації змін до Податкового кодексу голова профільного комітету Ніна Южаніна повідомила, що схема пільгового оподаткування сільгосппідприємств зазнала змін, зокрема спеціального режиму ПДВ.

Як відомо, відповідно до чинної системи спецрежиму, нарахована сума ПДВ не підлягає сплаті до бюджету та повністю залишається в розпорядженні аграрних підприємств.

У версії законопроекту змін до Податкового кодексу, який був опублікований на сайті Верховної ради, пропонується спецрежим скасувати, але дати перехідний період до 2017 року, за умовами якого підприємства мали б сплачувати  75% ПДВ в бюджет, і 25% - на спецрахунок для власного використання.

Тепер ж, за словами Южаніної, пропонується в перехідному періоді застосувати іншу пропорцію. Для рослинництва: 15% від ПДВ залишити виробнику на спецрахунку, 85% ПДВ - в бюджет. Для інших сільгоспвиробників - свинарства, птаховиробництва – 50% на 50%. Для скотарства – 80% від ПДВ – залишити підприємствам, 20% - в бюджет.

Нагадаємо, що окрім продовження на рік спецрежисму ПДВ, змінами до Податкового кодексу також пропонується повернути право на відшкодування ПДВ для усіх експортерів зернових та технічних культур.

Як повідомлялося, народні депутати домовилися не припиняти роботу парламенту у четвер до вичерпання порядку денного, зокрема до прийняття державного бюджету на 2016 рік.

Верховна Рада планує розглянути законопроект про державний бюджет України на 2016 рік о 17:00.

Все про податкову реформу>>>

Все про держбюджет-2016 >>>

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»