• Посилання скопійовано

Порядок повернення надміру сплачених податків - в новій редакції

Мінфін затвердив новий Порядок взаємодії територіальних органів ДФСУ, місцевих фінансових органів та територіальних органів Казначейства у процесі повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов'язань

Порядок повернення надміру сплачених податків - в новій редакції

Новий Порядок затверджено наказом Мінфіну від 15.12.2015 р. №1146, який набере чинності з дня його офіційного опублікування (готується до друку 22.01.2015 р. в "Офіційному віснику України").

Порядок регламентує взаємовідносини органів ДФС з місцевими фінансовими органами та органами Казначейства в процесі повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов'язань за платежами, контроль за справлянням яких покладено на органи ДФС, з метою належного виконання положень статей 43102 Податкового кодексу України, частини другої статті 45 та частини другої статті 78 Бюджетного кодексу України.

Дія цього Порядку не поширюється на:

1) відшкодування ПДВ;

2) повернення авансових платежів (передоплати), помилково та/або надміру внесених платниками податків за власним бажанням на рахунки, відкриті на ім'я відповідних органів ДФС, як попереднє грошове забезпечення сплати майбутніх митних та інших платежів до/або під час митного оформлення, та грошової застави;

3) повернення помилково та/або надміру перерахованих (унесених) платниками коштів, сплачених шляхом надання при митному оформленні податкового векселя;

4) повернення суми акцизного податку, внесеної в рахунок погашення податкових векселів;

5) виконання рішень судів щодо безспірного списання коштів, помилково або надміру зарахованих до бюджетів.

Повернення помилково та/або надміру сплачених сум  здійснюється виключно на підставі заяви платника податку. Винятком є лише повернення надміру утриманих (сплачених) сум ПДФО, які розраховуються органом ДФС на підставі поданої платником податків декларації за звітний календарний рік шляхом проведення перерахунку за загальним річним оподатковуваним доходом платника податку.

Заява подається до територіального органу ДФС за місцем адміністрування (обліку) помилково та/або надміру сплаченої суми протягом 1095 днів від дня її виникнення.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»