• Посилання скопійовано

Подальша доля податкової реформи: нардепи проти об'єднання законопроектів №3357 та №3360

Подальше здійснення податкової реформи в Україні обговорено 28 січня у Комітеті з питань податкової та митної політики під час зустрічі народних депутатів з міжнародними експертами

Подальша доля податкової реформи: нардепи проти об'єднання законопроектів №3357 та №3360

У зустрічі, яка відбулася 28 січня, взяли участь члени Комітету, Роберт Конрад, який є експертом із США в сфері податкової політики, міжнародного оподаткування та комплексних податкових реформ, а також виступає радником Міністра фінансів з питань податкової реформи, радник Міністра фінансів - Іван Міклош, колишній віце-прем'єр та міністр фінансів Словаччини.

Під час зустрічі, крім обговорення подальшого здійснення податкової реформи члени Комітету також ознайомили радників з позиціями щодо законопроектів про внесення змін до Податкового кодексу України щодо податкової лібералізації №3357 та про створення конкурентних умов в оподаткуванні та стимулювання економічної діяльності в Україні №3630 та їх можливого доопрацювання.

Народні депутати наголошували на необхідності подальшого доопрацювання, в тому числі за участі Міністерства фінансів, законопроекту №3357 з урахуванням позитивних норм, наявних у законопроекті №3630, недоцільності об'єднання законопроектів №3357 та №3630 та необхідності створення принципово нового законопроекту "з нуля".

В ході зустрічі як народними депутатами, так і радниками Міністра фінансів також було обговорено ряд проблемних питань оподаткування в Україні, зокрема, відбулася дискусія щодо позитивних та негативних аспектів запровадження податку на розподілений прибуток.

Учасники зустрічі дійшли згоди, що основними та першочерговими цілями податкової реформи є:

- створення прозорої та максимально простої системи оподаткування, яка відповідатиме принципу "горизонтальної рівності та вертикальної справедливості" (рівності) для всіх платників податків;

- докорінне реформування органів державної фіскальної служби з метою боротьби з корупцією та відновлення довіри платників податків до органів державної влади;

- створення сприятливої для суб'єктів господарювання загальної системи оподаткування податком на прибуток, яка дасть змогу розвиватися бізнесу та дозволить реформувати спрощену систему оподаткування, залишивши їх виключно для малого бізнесу, без можливості зловживання даною системою оподаткування з боку великого бізнесу.

З метою досягнення поставлених цілей під час зустрічі було прийнято рішення забезпечити співпрацю між народними депутатами, експертами та радниками Міністерства фінансів в процесі подальшої розробки відповідного законопроекту.

Все про податкову реформу >>>

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»