• Посилання скопійовано

Погодинна оренда приміщення: за якими ставками сплачувати земельний податок?

Податківці роз'яснили, що окремих ставок для такого випадку законодавством не передбачено, а отже суб’єкти господарювання обчислюють земельний податок на загальних підставах

Погодинна оренда приміщення: за якими ставками сплачувати земельний податок?

ДФС у м. Києві у листі від 17.02.2016 р. №3576/10/26-15-11-03-18 повідомила: якщо платники податку, які користуються пільгами з цього податку, надають в оренду земельні ділянки, окремі будівлі, споруди або їх частини іншим суб’єктам господарювання, податок за такі земельні ділянки та за земельні ділянки під такими будівлями (їх частинами) сплачується на загальних підставах з урахуванням прибудинкової території.

Ставки земельного податку за площі, що надаються в оренду на неповний робочий день (кілька годин на тиждень або день) нормами чинного законодавства не передбачено.

Таким чином, суб’єкти господарювання, які надають в оренду земельні ділянки, окремі будівлі (споруди) або їх частини, приміщення на неповний робочий день, обчислюють земельний податок на загальних підставах.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»