• Посилання скопійовано

Зміна місця обліку: нюанси обліку та подання звітності

Податківці нагадали нюанси обліку і подання звітності у разі зміни місця обліку

Зміна місця обліку: нюанси обліку та подання звітності

ДФС  листом від 09.02.2016 р. №2799/10/28-10-06-11 нагадує, що якщо платника включено (не включено) до Реєстру великих платників податків на наступний рік, внаслідок чого змінюється основне місце його обліку, контролюючі органи здійснюють переведення такого платника до (з) контролюючого органу, що здійснює супроводження великих платників податків, з урахуванням особливостей визначених п. 10.22 Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 р. №1588.

Подання звітності щодо податку на прибуток, ПДВ, акцизного податку та сплата цих податків відбувається за новим місцем обліку з дати переходу до нового місця обліку.

ПДФО і військовий збір перераховуються юрособою до бюджету за своїм місцезнаходженням, тобто до районного контролюючого органу.

Платник єдиного внеску зобов'язаний подавати звітність та сплачувати до органу доходів і зборів за основним його місцем обліку у строки, порядку та за формою, встановленими центральним органом виконавчої влади. У разі надсилання звітності поштою вона вважається поданою в день отримання відділенням поштового зв'язку від платника єдиного внеску поштового відправлення із звітністю.

Якщо страхувальник у звітному періоді змінює місцезнаходження, або місце реєстрації, або місце проживання (поза межами територіального обслуговування фіскального органу, в якому він перебував на обліку), Звіт за цей звітний період (з першого до останнього календарного числа звітного періоду) подається до фіскального органу за новим місцем взяття на облік. Тобто подання звітності з ЄСВ та сплата ЄСВ відбувається за новим місцем обліку з дати переходу до нового місця обліку.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»