• Посилання скопійовано

Форс-мажорні обставини встановлюються індивідуально щодо окремого зобов'язання

Торгово-промислова палата нагадуэ, що встановлення форс-мажорних обставин проводиться в кожному окремому випадку індивідуально щодо окремого зобов'язання

Форс-мажорні обставини встановлюються  індивідуально щодо окремого зобов'язання

Торгово-промислова палата у роз'ясненні від 24.02.2016 р. №1473/05.0-5 нагадує, що засвідчує форс-мажорні обставини відповідно до Закону "Про торгово-промислові палати в Україні" та Регламенту.

Ознайомитися з Регламентом та формами звернень для засвідчення обставин непереборної сили, переліком документів, тарифами на послуги ТПП можна тут >>>

Згідно з п. 6.2 Регламенту форс-мажорні обставини (обставини непереборної сили) засвідчуються за зверненням госпсуб'єктів  та фізосіб по кожному окремому договору, податковим та/або іншим зобов'язанням/обов'язкам, виконання яких настало згідно з умовами договору, контракту, угоди, законодавчих чи інших нормативних актів і виконання яких стало неможливим через наявність зазначених обставин.

Таким чином, встановлення форс-мажорних обставин проводиться в кожному окремому випадку індивідуально щодо окремого зобов'язання.

Особа, яка порушила зобов'язання, звільняється від відповідальності, якщо вона доведе, що це порушення сталося внаслідок випадку або непереборної сили. Не вважається таким випадком, зокрема, недодержання своїх обов'язків контрагентом боржника, відсутність на ринку товарів, потрібних для виконання зобов'язання, відсутність у боржника необхідних коштів.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»