• Посилання скопійовано

Податківці нагадали про підстави для перереєстрації платника ПДВ

Підставою для зняття з обліку платника податків в одному контролюючому органі та взяття на облік в іншому є надходження хоча б до одного з цих органів даних, що свідчать про належну держреєстрацію таких змін органами державної реєстрації

Податківці нагадали про підстави для перереєстрації платника ПДВ

ДФС у м. Києві у листі від 12.03.2016 р. №6029/10/26-15-08-01-22 нагадує, що платник податків, для якого законом установлені особливості його державної реєстрації та відомості щодо якого не містяться в ЄДР, зобов'язаний у 10-денний строк від дня реєстрації зміни місцезнаходження (місця проживання), пов'язаної зі зміною адміністративного району, подати контролюючому органу за новим місцезнаходженням заяву за формою №1-ОПП або за формою №5-ОПП.

Для перереєстрації платник ПДВ (юридична особа та фізична особа — підприємець) подає до контролюючого органу за місцезнаходженням (місцем проживання) (основне місце обліку) додаткову реєстраційну заяву за формою №1-ПДВ із позначкою «Перереєстрація».

Зауважимо, що раніше податківці роз'яснювали, що статтею 117 ПКУ не передбачено відповідальності за порушення термінів подання реєстраційної заяви платника ПДВ за формою №1-ПДВ або додаткової реєстраційної заяви з позначкою «Перереєстрація»

При цьому подання декларацій з ПДВ та сплата ПДВ юридичною особою здійснюються за попереднім місцезнаходженням (неосновне місце обліку) до закінчення поточного бюджетного року, а починаючи з 1 січня наступного року — за новим місцезнаходженням (основне місце обліку)

Подання декларацій з ПДВ та сплата ПДВ фізичною особою — підприємцем здійснюються за новим місцем проживання з дати взяття на облік у контролюючому органі (основне місце обліку).

**********

Нещодавно податківці також нагадали порядок реєстрації особи як платника ПДВ у разі переходу зі спрощеної системи оподаткування на загальну та розповіли, чи подавати новоствореній юрособі інформацію про головного бухгалтера.

Окрім того, контролери звертають увагу, що у разі перейменування населеного пункту чи вулиці, на якій зареєстрована юрособа, слід здійснити держреєстрацію змін. Докладніше про наслідки зміни назв вулиць для суб’єктів господарювання розповіли фахівці редакції "Дебету-Кредиту" тут >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»