• Посилання скопійовано

У планах фіскальної служби – середньострокове адміністрування податків

Ми хочемо глобально переглянути функції відомства – і зрозуміти, як ми будемо адмініструвати податки, на два-три роки вперед», – зазначив Голова ДФС Роман Насіров під час прес-конференції 30 травня

У планах фіскальної служби – середньострокове адміністрування податків

Він повідомив, що основний акцент у діяльності відомства зроблено на максимальній та електронізації наявних та створенні нових сервісів.

Серед досягнутого за останній час:

  • запуск в режимі онлайн з 2016 р. електронного кабінету платника податків, створеного зусиллями ІТ-фахівців ДФС;
  • спрощення процесу укладання договору про визнання електронних документів (якщо раніше доводилося укладати такі договори з кожною інспекцією окремо, то тепер використовується єдиний документ);
  • скорочення з двох днів до двох годин процесу взяття на обік платників податків;
  • запровадження таких сервісів, як управління електронним цифровим підписом, електронне листування з ДФС, електронні черги на митниці, тощо. Крім того, розробляється система, яка дасть можливість більшість перевірок проводити камерально і автоматично.

«За останній час було багато змін, але й багато опору – і ззвовні, і всередині, – констатував Роман Насіров – І коли долаєш цей опір, розумієш, куди треба рухатись далі, рухатись системно».

Автор: Ольга Германова

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»