• Посилання скопійовано

Державна аудиторська служба України розпочинає свою діяльність

За ініціативи Міністерства фінансів Уряд схвалив розпорядження, що надасть змогу Державній аудиторській службі України виконувати функції і повноваження Державної фінансової інспекції України, яка припиняє свою діяльність

Державна аудиторська служба України розпочинає свою діяльність

За ініціативою Мінфіну Державна фінансова інспекція (ДФІ) реорганізовується у Державну аудиторську службу.

Метою цього кроку є перейти від функцій контролю до аудиту, що буде націлений на запобігання нецільовому, неефективному використанню бюджетних коштів та майна, переорієнтування інспектування саме на значні фінансові порушення, а також забезпечення проведення ревізій виключно на основі ризиків.

Уряд уже затвердив граничу чисельність працівників Держаудитслужби на рівні 3 200 осіб, у т.ч. апарату – 520 осіб, територіальних органів – 2 680 осіб, що зумовлено розподілом мережі об’єктів державного сектору, які підконтрольні Держаудитслужбі.

На виконання цього рішення Уряд ухвалив постанову, що передбачає створення 5 міжрегіональних територіальних органів Держаудитслужби на базі 27 територіальних державних фінансових інспекцій.

На підставі: Урядовий портал

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»