• Посилання скопійовано

Запропоновано розширити пільги для електромобілів: законопроект

Новим законопроектом пропонується тимчасово, до 1 січня 2020 року, дозволити включати витрати, пов’язані з придбанням електромобілів, до податкової знижки

Запропоновано розширити пільги для електромобілів: законопроект

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону №4033а "Про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України (щодо стимулювання ринку електромобілів)". Автором законопроекту є нардеп О.В. Опанасенко ("Об'єднання "Самопоміч").

Основним завданням законопроекту є надання права покупцям автомобілів, оснащених електричними двигунами, компенсувати частину вартості такого авто за допомогою механізму податкової знижки, що дозволить знизити їх вартість для кінцевого споживача до 16 % та скасування акцизного податку з операцій з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України транспортних засобів, оснащених виключно електричним двигуном. 

Так, законопроектом запропоновано тимчасово, до 1 січня 2020 року:

1) Надати право платникам податку включати до податкової знижки вартість придбаного на території України транспортного засобу, оснащеного виключно електричним двигуном за кодом 8703 90 згідно з УКТ ЗЕД у розмірі, що не перевищує суму оподатковуваного доходу платника податків, визначеного з урахуванням п. 164.6 ПКУ та відображеного в річній податковій декларації.

Таке право надаватиметься платнику податку протягом одного календарного року лише на придбання одного транспортного засобу, який вперше реєструється в Україні, незалежно від наявності або відсутності іноземних актів державної реєстрації.

2) Звільнити від оподаткування акцизним податком операції із ввезення на митну територію України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами, що класифікуються у товарній підпозиції 8703 90 згідно з УКТ ЗЕД.

Нагадаємо, що минулого року Законом №822-VIII встановлено нульову ставку ввізного мита на транспортні засоби, оснащені електричними двигунами. Докладніше тут і тут.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»