• Посилання скопійовано

Порядок повернення помилково або надміру сплачених в бюджет коштів зазнав змін

Зміни до Порядку повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів, наберуть чинності 19 травня 2017 року

Порядок повернення помилково або надміру сплачених в бюджет коштів зазнав змін

Мінфін наказом від 06.04.2017 р. №415 вніс зміни до Порядку повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів, затвердженого наказом Мінфіну від 03.09.2013 р. №787.

Порядок, зокрема, доповнено нормою, згідно з якою у разі повернення надміру сплачених податкових зобов'язань з ПДВ, зарахованих до бюджету з рахунка платника податку в СЕА ПДВ у порядку, визначеному п. 200-1.5 ПКУтакі кошти підлягають поверненню виключно на рахунок платника в СЕА ПДВ. У разі відсутності такого рахунку на момент звернення платника податків із заявою про повернення надміру сплачених ПЗ з ПДВ чи на момент фактичного повернення коштів - шляхом перерахування на поточний рахунок платника податків в установі банку.

Також уточнено, що органи Казначейства здійснюють повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до місцевих бюджетів населених пунктів Донецької та Луганської областей, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, перелік яких затверджений КМУ, за поданням органів, що контролюють справляння надходжень бюджету, погодженим відповідно з Донецькою та Луганською обласними військово-цивільними адміністраціями.

Донецька та Луганська обласні військово-цивільні адміністрації протягом двох робочих днів погоджують подання шляхом засвідчення підписом керівника відповідної обласної військово-цивільної адміністрації, скріпленим гербовою печаткою, і не пізніше наступного робочого дня після погодження повертають його органу, який подав подання, для подальшої передачі до органів Казначейства відповідно до законодавства

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування, яке заплановане в "Офіційному віснику України" № 39 (19.05.2017).

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»