• Посилання скопійовано

Нереальність госпоперацій та підтвердження "добросовісності" контрагента: позиція ДФСУ

Наявність у сукупності належних і достатніх доказів нереальності задекларованої госпоперації з постачання-придбання товарів/послуг або перерахування коштів як нібито авансу є підставою зафіксувати в матеріалах перевірки фактів порушення законодавчих норм

Нереальність госпоперацій та підтвердження "добросовісності" контрагента: позиція ДФСУ

ДФСУ у листі від 31.07.2017 р. № 1435/6/99-99-14-02-02-15-ІПК зазначила, що за наявності у контролюючого органу сукупності належних та достатніх доказів нереальності задекларованої господарської операції з постачання-придбання (отримання) товарів/послуг (зокрема, неможливості здійснення постачання ідентифікованого товару у зв’язку із відсутністю факту його придбання та/або виробництва постачальником) або перерахування коштів як нібито авансу за товари/послуги (за відсутності будь-яких об’єктивних обставин їх реального постачання у майбутньому), є підстави для фіксації в матеріалах контрольних заходів фактів порушення норм:

Також податківці зазначили, що податковим законодавством не передбачено право платника податків на звернення до контролюючих органів з метою підтвердження "добросовісності" інших платників податків. Водночас пп. 17.1.9 ПКУ визначено право платника податків на нерозголошення контролюючим органом відомостей про такого платника без його письмової згоди.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»