• Посилання скопійовано

Розпочалася реорганізація ДПІ у районах м. Києва

Наказом ДФСУ від 10.05.2018 р. № 286 продовжено реорганізацію територіальних органів ДФС у м. Києві

Розпочалася реорганізація ДПІ у районах м. Києва

24 квітня 2018 року набрала чинності постанова КМУ від 28.03.2018 р. №296, згідно з якою ДПІ в районах м. Києва втрачають статус юридичних осіб та приєднуються до Головного управління ДФС у м. Києві. Утворюється одна юридична особа на рівні м. Києва, і це вже друга хвиля реорганізації. Про це ми писали тут>>

Як розповідає начальник ДФС у м. Києві Людмила Демченко, перша хвиля реорганізації відбулась, коли в столиці було створено єдиний централізований аудиторський центр - Офіс аудиту, який об’єднав підрозділи, що займались проведенням податкових перевірок і вся контрольно-перевірочна робота перейшла до Головного управління ДФС Києва. Також згодом було реформовано підрозділи податків і зборів з юридичних осіб, фізичних осіб, контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів та погашення податкового боргу. Отже, всі фіскальні функції вже майже два роки здійснюються на рівні ГУ ДФС у м. Києві.

Весь цей час за ДПІ у районах ГУ ДФС у м. Києва було закріплено 4 основні сервісні функції:

  • сервісне обслуговування платників податків;
  • реєстрацію та ведення обліку платників податків та платників єдиного внеску, об'єктів оподаткування та об'єктів, пов'язаних з оподаткуванням;
  • формування та ведення Державного реєстру фізичних осіб - платників податків, Єдиного банку даних про платників податків - юридичних осіб, реєстрів, ведення яких покладено законодавством на контролюючі органи;
  • інші функції сервісного обслуговування платників податків, визначені законом.

"Черговий етап структурної реорганізації фіскальної служби столиці, відповідно до вимог наказу ДФСУ від 10.05.2018 р. № 286 "Про реорганізацію територіальних органів ДФС у м. Києві", дозволить побудувати ефективну систему адміністрування податків в Києві та забезпечити надання якісних сервісних послуг бізнесу та громадянам. Саме тому, наразі наше головне завдання – щоб платники податків не відчули жодних незручностей, пов’язаних з внутрішніми процесами перетворень у столичній фіскальній службі", – наголосила Людмила Демченко.

Згідно з наказом № 286, утворено комісії з реорганізації територіальних органів ДФС у м. Києві та призначено голів комісій.

З метою забезпечення належної організації роботи із реорганізації територіальних органів ДФС столиці ГУ ДФС у м. Києві розроблено та затверджено План заходів з проведення реорганізації ДПІ у районах ГУ ДФС у м. Києві шляхом їх приєднання до Головного управління ДФС у м. Києві, а також створено Робочу групу із моніторингу виконання заходів, пов’язаних з реорганізацією ДПІ у районах ГУ ДФС ум. Києві.

 

Від редакції

Зверніть увагу! Наразі не відомо про граничний термін проведення реорганізації. Також  не відома дата початку роботи нової структури. Про це повідомимо додатково. 

Оскільки реквізити кожного районного податкового органу зміняться, то платникам податків потрібно буде зазначати нові дані при звітуванні, оновлювати договори про визнання ЕЦП й скоріш за все враховувати їх при сплаті податків.

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»