• Посилання скопійовано

Порядки ведення реєстру акцизних накладних та електронного адміністрування реалізації пального: проект

ДФСУ оприлюднила проекти Порядку електронного адміністрування реалізації пального та Порядку ведення Єдиного реєстру акцизних накладних

Порядки ведення реєстру акцизних накладних та електронного адміністрування реалізації пального: проект

ДФСУ сьогодні, 3 лютого, оприлюднила:

 -  проект постанови Кабінету Міністрів України „Деякі питання електронного адміністрування реалізації пального”, якою пропонується затвердити Порядок електронного адміністрування реалізації пального (елементом якого є Порядок реєстрації платників акцизного податку з реалізації пального). Завантажити проект Порядку >>>

Цей Порядок визначає механізм відкриття та закриття рахунків у системі електронного адміністрування реалізації пального, а також механізм проведення розрахунків з бюджетом з використанням зазначених рахунків.

Нагадаємо, що система електронного адміністрування реалізації пального (далі – СЕАРП) запроваджується з 1 березня 2016 року.

При цьому, як зазначено у проект Порядку, період з 1 березня до 1 квітня 2016 року буде перехідним періодом, протягом якого реєстрація акцизних накладних/розрахунків коригування до акцизних накладних в Єдиному реєстрі акцизних накладних здійснюється без обмеження обсягів пального, обчислених за формулою, визначеною у пункті 232.3 ПКУ.

З 1 квітня 2016 року реєстрація акцизних накладних/розрахунків коригування до акцизних накладних в Єдиному реєстрі акцизних накладних буде здійснюватися уже з урахуванням усіх вимог, встановлених ПКУ.

 - Проект постанови КМУ "Про затвердження Порядку ведення Єдиного реєстру акцизних накладних"

Цей Порядок визначатиме механізм внесення відомостей, що містяться у акцизній накладній та/або розрахунку коригування до акцизної накладної, до Єдиного реєстру акцизних накладних, звіряння даних, що містяться у виданих платникам акцизного податку - отримувачам пального акцизній накладній та/або розрахунку коригування, з відомостями, які містяться у Реєстрі.  Завантажити проект Порядку >>>

Нагадаємо, що уже розроблено проект форми акцизної накладної (більше тут), а також акт інвентаризації обсягів залишку пального та порядок його заповнення (докладніше тут).

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»