• Посилання скопійовано

Реалізовувати пальне, не зареєструвавшись платником податку, надто дорого

За реалізацію пального без реєстрації передбачено штраф у розмірі 100 % вартості реалізованого пального

Реалізовувати пальне, не зареєструвавшись платником податку, надто дорого

Відтепер особи, які займаються реалізацією пального, обов’язково повинні реєструватися платниками акцизного податку. Тому до початку такої діяльності необхідно звернутися до податкової інспекції за основним місцем обліку. Таке нововведення передбачено пп. 212.3.4 Податкового кодексу.

Для реєстрації необхідно не пізніше, ніж за три робочі дні до початку реалізації пального подати заяву. Її  форма затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної фінансової політики.

Починаючи з 1 березня, протягом 20 календарних днів платник податку зобов'язаний подати контролюючому органу акт проведення інвентаризації обсягів залишку пального станом на початок дня 1 березня. В акті необхідно зазначити адреси об'єктів та перелік резервуарів, де зберігаються залишки пального, технічні параметри (фізична місткість, що відповідає технічним паспортам), правовстановлюючі документи на відповідні об'єкти та документи, що засвідчують правові підстави експлуатації таких об'єктів.

Зазначені в акті інвентаризації обсяги залишку пального контролюючий орган враховує у формулі, визначеній п. 232.3 ст. 232 ПКУ, як обсяг, на який платник податку має право зареєструвати акцизні накладні та/або розрахунки коригування в системі електронного адміністрування реалізації пального.

Період з 1 березня до 1 квітня є перехідним, протягом якого реєстрація акцизних накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі акцизних накладних здійснюється без обмеження обсягів, обчислених за відповідною формулою.

Слід зазначити, що реалізація пального без реєстрації у встановленому порядку, передбачає штраф у розмірі 100% вартості реалізованого пального.

*********

Нагадаємо, що нещодавно ДФСУ повідомила, що особам, які реалізували пальне протягом січня-лютого 2016 року, для роботи в СЕА РГ реєструватися платниками акцизного податку не потрібно. Об’єкт оподаткування у таких осіб виникає починаючи з 01.03.2016 року.

Докладніше про роботу СЕА РП  читайте тут >>>

Усі новини на тему >>>

Крім того, фахівці "Дебету-Кредиту" зібрали всі ключові запитання щодо роботи СЕА РП та надали відповіді на них в аналітичному матеріалі тут (для передплатників) >>

Джерело: ДПІ у Деснянському районі м. Києва

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»